Fredrik Lundberg, ny kanalsjef hos SecurID

Hei Fredrik Lundberg, ny kanalansvarlig hos SecurID!

Cybersikkerhetsselskapet RSA har delt sin virksomhet i 4 separate forretningsenheter. Men kanalfilosofien er den samme. RSAs flagship-produkt SecurID, for sikker pålogging og løsningene for identity governance life cycle, finner du under divisjonen SecurID. Vi hadde en samtale med Fredrik Lundberg, den nye nordiske kanalsjefen for SecurID. 


Hva er mest spennende med å jobbe med autentiserings- og identitetssikkerhetsløsninger i dag?

Det er et enormt markedspotensial! Per definisjon er det ingen sikre passord, og nettkriminaliteten øker som aldri før. Den nye RSA-divisjonen SecurID har et meget sterkt fokus på innovasjon og utvikling. Så det som blir mest spennende er å møte partnere og kunder og snakke om hvordan vi kan hjelpe bedrifter til en tryggere digitaliseringsreise. 


RSA har fått ny form og har delt opp virksomheten i 4 separate forretningsenheter. SecurID er en av disse enhetene. Hva betyr dette for kunder og forhandlere?

Vi investerer mye i både produktutvikling og R&D, men også i markedsføring av SecurID som den langsiktige og pålitelige plattformen for identitetshåndtering. 

For forhandleren er det viktig å vite at vi, akkurat som før, gjør forretninger takket være- og ved hjelp av kanalen. Derfor er kanalen ekstremt viktig. For at partnerne våre skal trives med å jobbe med løsningene våre, er opplæring viktig. Derfor tilbyr vi muligheten til å trene og sertifisere deg gratis.

Innovasjon står høyt på agendaen langt inn i fremtiden. For eksempel har vi nylig lansert en ny skyløsning kalt SecurID Governance & Lifecycle Cloud. Forhandlerne vil ha et tydelig tilbud å gjennomføre til sine kunder.


Du er kanalsjef i Norden for SecurID, hva gleder du deg mest til?

Jeg og mitt nordiske team ser frem til å komme inn i kampens hete. Alle virksomheter må ha en identitetshåndteringsplan. Å holde styr på hvem du er og hvem som har tilgang til ulike ressurser er viktigere enn noen gang. Brukere må kunne bekrefte identiteten sin. 

Vi gleder oss til å møte kunder og samarbeidspartnere og spre kunnskap om identitetshåndtering. Vi kan hjelpe kundene til å få en tryggere fremtid. 

Enten bedrifter har sin infrastruktur i skyen, lokalt eller i en kombinasjon av de to (hybridløsning), skal kundene kunne føle seg trygge på at deres identitetsløsning beskytter brukerne. Bedrifter må kunne gjøre sin endringsreise i det tempoet de ønsker og sikkerhetsløsningene må kunne vokse og endre seg sammen med bedriften slik at man slipper å rippe og erstatte. 


Jeg vil tenke på sangen med Arja Saijonmaa - hvem er du hvem er jeg...

Haha, ja, det kan jeg forstå. Sikker pålogging og identitetshåndtering har mye å gjøre med å være sikker på hvem som er hvem når du logger inn. Men det har også med sikkerhetskrav og etterlevelse å gjøre. Vi ønsker å unngå charades og gjetteleker for enhver pris. 


Takk for samtalen Fredrik Lundberg!
Vil du vite mer om SecurID?
Les mer
Om Infinigate

Infinigate ble grunnlagt i 1996 som den første distributøren for internettløsninger i Europa. Siden årtusenskiftet har Infinigate utelukkende spesialisert seg på distribusjon av bærekraftige it-sikkerhetsløsninger for å beskytte nettverk, servere, enheter, data, applikasjoner og skyløsninger. Med oppkjøpet av acmeo ble sikkerhetskompetansen til gruppen utvidet til sky- og MSSP (Managed Security Service Providing) virksomhet. Som verdiadderende distributør fokuserer Infinigate på sikkerhetsløsninger som krever et høyt nivå av kompetanse og kunnskap. Infinigate tilbyr sine partnere og leverandører en komplett pakke og kompletterer sin produktportefølje med dedikert teknisk kunnskap, markedsføring, salg og profesjonelle tjenester. Etter flere vellykkede markedsinnganger og oppkjøp har Infinigate til hensikt å fortsette sin geografiske ekspansjonsstrategi. I dag har Infinigate Gruppen ca. 450 ansatte og er representert av datterselskaper i 11 europeiske land (Tyskland, Østerrike, Sveits, Storbritannia, Frankrike, Nederland, Belgia, Sverige, Norge, Danmark og Finland). Infinigate dekker dermed mer enn 80% av det vesteuropeiske markedet for cybersikkerhet og har etablert seg som den ledende verdiskapende distributøren for cybersikkerhet i Europa.